Razelle

N Uch  C u b i l o n ‘s   d u’ R a z e l l e  R a g o u t a n t

FØDT: 6.april 2011

MOR: N S Uch Cubilon’s Lucky Laudabel- Lucky (N S uch Cubilon’s Helga Honnetete x DK S Ch Sandybear’s Garonne)

FAR: N Uch Snow-Flake- Morris (Bellevue de Beaute Blanche x N uch Shadow)

Morris Lucky 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R a z e l l e s   s t a m t a v l e

OPPDRETTER: Hilde Dalos Aune, Kennel Cubilon, Kvål

HD:

HØYDE: Ca 73 Cm

Razelle er født som nr 2 i et kull på 5, hun veide 500 gram da hun ble født, og har hatt en fin og stabil vekstkurve hele veien. Når vi veide henne når hun var 10 uker gammel, veide hun allerede 10,7 kg. En skikkelig herlig valpeklomp.

Hun utmerket seg fra aller første stund, men beslutningen om at det var henne som skulle flytte hjem til oss, ble ikke tatt før de var ca. 5-6 uker gamle.

Utseende/eksteriørt: Kraftig/kraftfull, velbygd, harmonisk og velgående frøken med et nydelig feminint hode og uttrykk. Vakre øyne med sorte blinkehinner. Hun har masse pels og Blaireau tegninger på hodet, kroppen og halefestet. Razelle har veldig god benstamme og hun er meget godt vinklet fram og bak. Beveger seg parallelt og med godt driv.

Helt fra starten av, var Razelle en liten skøyer, eller en liten ramp og hun er ei «showy» frøken som liker å vise seg frem. Hun var alltid der ting skjedde når vi var på besøk på kennelen. Full fart, hele tiden! Hun sjarmerte datteren fra aller første stund, og det med glans, oss andre også. Dette kunne hun. Det var som om hun alltid hadde gjort det!

Det endelige valget om hvem av de tre som skulle flytte hjem til oss, var i starten meget vanskelig, men etterhvert som de vokste til, var det ingen tvil. Jeg så henne tidlig, faktisk fra ca 3 ukers alder, men holdte dette for meg selv. Jeg ville ha de andre i familien sin opprinnelige mening først, og vi var enige, alle sammen. Det bare måtte bli hun. Det bare MÅTTE bli du’Razelle. 😛

-Og det ble det!

En skikkelig gladhund

Vi har vært på turer, kjørt bil, gått tur, koset, matet og stiftet et godt kjennskap til henne fra starten. Hun viste en enorm glede hver gang vi kom. Var den første som møtte oss, og den siste som dro fra oss når vi satte henne i hundegården igjen. Nesten litt trist å reise fra henne hver gang.

Den 8 april, på hennes 9 ukers dag, kunne hun endelig flytte hjem til flokken sin. Vi hadde ventet lenge. Vært på besøk mange ganger, for å bli kjent med denne vakre pyreneerjenta. Nå kom endelig belønningen! Razelle er nå sammen med sin nye flokk. Endelig!


Hun er en herlig hund å ha i hus. Alltid full av fart. Alltid lett å la seg sjarmere, vel, nesten iallefall. Det er ikke å legge skjul på at å ha en valp i hus, kan være ganske så strevsomt. Dette gjelder også vår kjære durazell… Hun er stadig på utforskning. Ikke redd noenting, og om hun skvetter til, er hun på plass og sjekker ut hva som er så spennende. Hun møter andre hunder og mennesker som hun kjenner dem, trygg og velbalansert, men tar også imot signaler om de andre ikke ønsker å hilse på henne. En stødig og flott hund. Hun kan være rolig og meget kosete, og hun kan være i hundre og full av fantestreker. Razelle har fått navnet «du’Razelle», og det er ikke helt uten grunn… Hun er full av energi og pågangsmot! Hun er en åpen, sosial og glad, og hun finner stadig på nye sprell – kort sagt; hun elsker livet (som sin gromme fader) 😆 .Det er aldri kjedelig når hun er rundt oss. Nesten litt vel spennende innimellom. Hun utmerket seg tidlig som en skikkelig «gladhund», hun logrer ikke bare med halen sin, men med HELE seg. Et så utrolig herlig lite vesen. At en så liten venn, kan gi av seg selv så utrolig mye! Et herlig valpeliv slik det skal være.

Far og datter

Hun elsker vann, og benytter enhver anledning til å bade, enten det er i vannskåla si (utrolig hvor vått det kan bli av litt vann i drikkeskålen), i søledammer ute, i badebalje eller i sjøen. Vann er kjempegøy! Og jeg må bare sukke over å ha fått nok en vannplaskende py i huset. Utrolig hvor våte de kan bli disse små! I ettertid har jeg fått høre at pappa Morris er kamakazebader av rang og at hun har litt å slekte på der! Altså, dette er nok bare begynnelsen på Razells badeliv.

 

Razelle har blitt tatt godt i mot av vår eldste og første pyreneer, Junita på 6,5 år. Disse to kan sove sammen, og leke sammen. Junita er flink til å varsle, og den lille er foreløbig veldig flink til å «høre etter».  En herlig kommunikasjon dem imellom, og foreløbig har vi sluppet å gripe inn!

 

Det skal bli spennende å følge Razelles utvikling fremover i livet. Vi gleder oss til hvert øyeblikk! Vi gleder oss til fortsettelsen!

Hjemreisedagen

VELKOMMEN HJEM KJÆRE DU’RAZELLEN VÅR!

Du var akkurat det som manglet i flokken vår! 😛
2 tanke på “Razelle

  1. Bra dere trives med den lille rampen deres! Hun der blir en håndfull – hi-hi! Men kan du ikke rette opp hente-datoen deres? Hun reiste ikke herfra den 8. april….. ;))
    Kos dere videre med vesla! Og nyt ferien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *