Julens minnebok

En helt perfekt minnebok!

Akkurat slik som Familiens Minnebok, var «Julens minnebok» en bok som jeg kom over ved en tilfeldighet. 😛

Jeg var på besøk hos en veldig god venninne av meg en jul for snart 11 år siden. På hennes bord, lå denne fantastisk flotte boken å «ropte på meg».

Den var et fantastisk flott skue, og jeg kan ikke si annet enn at mitt første stopp etter å ha vært hos min venninne, var hos bokhandleren.

Jeg SKULLE ha denne boka, uansett pris! Jeg bestemte meg for at jeg skulle starte å fylle den med gode minner akkurat denne julen, for 11 år siden.

Boken ble bestilt og jeg fikk den et par dager senere.. Ikke var den så kostbar heller, kr. 398,-  tatt i betraktning at man får samlet 25 år med minner i den! Det blir ikke mange kronene pr år, eller pr dag!! ;O)

Julens Minnebok er ganske så lik oppbygd som «Familiens minnebok», men dreier seg, som tittelen tilsier, om julen. Det er en hel side med datoer fra 1- 31 desember, hvor det er meningen man skal skrive litt om hva man har gjort av juleforberedelser og kos i desember. En egen side om hvem man feiret julen sammen med, hva man spiste til julemiddag, hvordan været var, det som gledet mest, årets julegaver og hvem man sendte julekort til, og ikke minst,  hvem man fikk julekort fra.

På en side kan man skrive hvilke selskapeligheter man har vært på og en egen plass der julens gjester kan skrive sin hilsen til bokens eiere.  Årets beste juleoppskrifter er også innlemmet en plass og gir god anledning til å ta vare på familiens hemmelige oppskrifter ;O)

En egen plass er satt av for å gi en kort oppsummering på minner man ønsker å ta vare på fra året som har gått og mye god plass til å lime inn bilder fra julehøytiden.

Selv har jeg også valgt å lime inn årets julekort som vi sendte ut det aktuelle året, spennende avisutklipp, samt forskjellige utklipp om julen, juledikt, noen av pakkelappene som vi har fått og noen nissebrev som plutselig dukket opp ;O)

Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan gjøre. Et flott minne får du uansett, om du setter av litt tid hvert år. Nok en bok med velfylte og forhåpentligvis gode minner som det er en glede å ta frem år etter år! Mine gjester slipper aldri unna å skrive en hilsen når de er på besøk i hos oss i julen, etter 15 år, er de vant til det nå ;O) Det er utrolig koselig å ta frem boken å bla i en flott og velutfylt bok!

En fantastisk gave som man kan ha glede av i generasjoner etter generasjoner.

Nok et»MÅ HA» til alle skrive og fotoglade venner <3

 

Tips:  Man glemmer raskere enn man trur. Det man er sikker på at man husker, er borte etter en stund. Jeg har funnet «min» måte å få en velfylt bok på. Jeg har en liten notisbok liggende lett tilgjengelig i desember. Her noterer jeg litt for hver dag, spesielt ting som jeg vil ha med i boka. Så finner jeg en «kose meg tid», setter meg ned med Juleboka, og fyller inn og koser meg! Slik tar jeg meg god tid til å skrive, og  har fått en flott og velutfylt bok som jeg er veldig stolt av, og redd for.

Løp å kjøp!! Jeg tror ikke du vil angre.. :mrgreen:  (Nei, jeg får IKKE provisjon, dessverre)

«JULENS MINNEBOK”

Illustrert av Mona Lærum, Rødskog Art AS, ISBN 82-994754-0-6,

Pris ca kr. 400,-