Med HUND i Malvik

Med hund i familien, er man «tvunget» til å dra ut på tur, enten man vil eller ikke. Ut MÅ man. Heldigvis. Hundefolk er stort sett sosiale og herlige vesen, kommer vi først sammen, tar det tid før vi går hver vår vei. Det er jo så flott med sosial trening for hunden ;O) Finnes det noe herligere enn at de firbente leker og har det gøy sammen??  Hvis du spør en hundeeier, vil nok han eller hun si nei.

Det var dette jeg tenkte på en helt vanlig dag da jeg var på tur med min herlige turkamerat.  At det er så utrolig koselig å møte andre likesinnede å slå av en prat. Dessuten så er det så utrolig herlig å få gleden av å hilse på alle de utrolig flotte individene på fire føtter. Få gleden av å bli kjent med nye hunderaser og blandingshunder, få se deres fantastiske personlighet i forskjellige situasjoner. Helt fantastisk.

Etter denne herlige turen, gikk jeg rett inn og logget meg på dataen. Jeg ville prøve min idè, og var spent på om den ville slå an. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape. Ikke kostet det noe, og ikke hadde jeg noen som helst forpliktelser. Jeg prøvde…..:O)

Noen timer etterpå kom de første medlemmene inn i gruppa, og slik fortsatte det. Flere og flere kom til, og mange inviterte videre. Gruppa «Med HUND i Malvik» på facebook, var ikke lengre en tanke, men en gruppe med en medlemsmasse som stadig vokser. I slutten av mars var det kommet 340 medlemmer i gruppa, og gruppa brukes aktivt til treff..

Her ble medlemmene oppfordret til å sende inn bilder, fortellinger, linker til hjemmesiden sin, annonsere hunder, etterlyse hunder, fortelle litt om sine interesser med hund… Ja alt som har med hund å gjøre. Sist, men ikke minst, det ble muligheter for uformelle hundetreff på egnede områder. Det gikk over all forventning.

Tanken min bak denne gruppa, var rett og slett å blikjent med nye hundeeiere i omegn der hvor jeg bor,samt at min hund Junita skulle få mulighet til litt sosial trening med andre firbente. Det er slettes ikke så verst å bli kjent med mennesker som lider av den samme galskapen som vi lider av heller, nemlig «hundegalskap».  Det er jo så utrolig trivelig å treffes for å gå en tur, trene med hundene eller rett å slett bare beundre at de firbente får muligheten til å utfolde seg med sine artsfrender.

Nå, en god stund etter at gruppa har startet, og vi har hatt flere, meget vellykkede hundetreff, sitter jeg igjen med en god følelse, og har stiftet bekjentskaper med mange nye hundevenner. Vi har fått trenet en del og hatt det kjempekoselig sammen med andre hundevenner. Vi har vært på treff der hundene har vært frie sammen, helt uten problemer, og vi har vært på tur i bånd, for å ta hensyn til de som av en eller annen grunn ikke kan slippe sin hund, eller være sammen med hunder som er løse. Det gjelder å vise respekt for hverandre og ta hensyn til alle. Bare slik kan en gruppe fungere.

 

Her en dag fikk jeg telefon fra lokalavisen vår, de ville skrive om gruppa vår. Lite ante jeg om at interressen ble så stor, men det viser nok en gang at vi hundefolk er sosiale vesen…. ;O)))

Kanskje er dette måten å å gå frem på i disse facebooktider?? Lage en gruppe og invitere folk til treff? En enkel måte å samle likesinnede på iallefall.. Kanskje du må ta utfordringen og prøve selv? Oppfordringen er herved sendt til alle som måtte føle «kallet».

Ta en titt på gruppa vår:

http://www.facebook.com/jeroen.snoek?v=photos#!/group.php?gid=171541379917&v=wall

Sist men ikke minst, bor du i Malvik og omegn, meld deg inn i gruppa og

MØT OPP PÅ HUNDETREFF DU OGSÅ!