Kattens sos

PRESENTASJON AV FORENINGEN «KATTENS SOS»:

Kattens SOS er en frivillig forening som har som hovedfokus å øke katters status, Vi ønsker å komme med veiledning og informasjon om katt og kattevern, samt annen bistand som omplassering av hjemløse katter. Kattens SOS ble startet i februar 2009 og er helt i oppstartsfasen.

Vi holder til på Helgeland i Nordland

Foreningen har ikke noe kattehus og all omplassering går ut på å ha katten i fosterhjem for så å finne ett trygt og varig hjem for katten. På grunn av dette har vi ikke mulighet å omplassere mange katter på en gang, men flere over tid- alt etter hvor fort vi finner trygge hjem til de kattene vi har i fosterhjem.

Foreningen er helt i startfasen og har som mål å bygge oss opp etterhvert slik at vi sakte men sikkert kan hjelpe flere katter og det er først og fremst de hjemløse kattene vi ønsker å ta oss av i første omgang.


Vi er stadig på jakt etter flere fosterhjem slik at vi kan redde flere katter. Om flere er med å bidra og vil hjelpe til med å være fosterhjem for hjemløse katter, dess lengre kommer vi og dess sterkere er vi i kampen for å øke katters status.


Rescuing one cat may not change the world, but for that one cat, the world will change.

Hva kan DU gjøre hvis du ser en hjemløs katt/en katt som lider?


Stopp opp- ikke gå forbi. Alle har en plikt til å ta ansvar for ett dyr som lider.

De frivillige organisasjonene har ikke mer hjelpeplikt enn «mannen i gata». Dessuten består Kattens SOS av kun 2-3 aktive personer som også har fulltidsjobb, vi får derfor bare tatt litt av toppen på isfjellet. Hvis flere tar ansvar for å hjelpe ett dyr som trenger det vil situasjonen straks bli bedre for dyret det gjelder.


  • Vi søker engasjerte mennesker med stå på vilje og hjerte for katter

  • Vi søker DEG som har stå på vilje, godt engasjement og liker å jobbe med katter.
  • Kattens SOS trenger medhjelpere som er selvstendige og som kan ta i ett tak på egen hånd.

Vi trenger sårt fosterhjem, det er vår eneste måte å redde hjemløse katter på da vi ikke har noe kattehus. Det koster penger å drifte ett kattehus, og det er penger vi ikke har. Men ett fosterhjem er også på mange måter ett bedre alternativ for en katt, fordi den får mer menneskelig kontakt og kos, samt at den får bo i ett ”eget” hjem frem til den finner sin eier.

Som fosterhjem kan du være med på å redde liv til en katt som står der uten hjem, det kan være den lille forlatte kattungen på gata, det kan være den 2 år gamle katten som ble levert inn til avliving hos dyrlegen og som ser at eier forlater han, og det kan være hjemløse katter som har levd ett hardt liv ute og som dermed ikke er husvarme og derfor trenger det lille ekstra

Alle bilder er lånt fra Kattens sos sin hjemmeside.

Vil DU vite mer om Kattens SOS, besøk deres nettsted : www.kattenssos.no