Egne erfaringer

EGNE ERFARINGER OG PRAKSIS MED HUND:

Jobbet på dyrebutikken Marit Zoo fra 1987 –  ca. 1994

Aktivt med i dyrevernforeningen Kjemp For Dyrene,  fra 1992 – 2002 som bl.a styremedlem, nestleder, redaktør, kontaktperson.  Jobbet der med omplassering, utsiling av nye hjem, dyrevernssaker som gjaldt alle dyr og i Falken gruppa, som tok seg av innkomne hittehunder. Var krisehjem for mange herlige hunder og andre dyr. En utrolig spennende og givende erfaring å ta med seg på veien.

Hundespråk & hundepsykologi, kursleder Stein Bergersen, mars 1994, 2 kvelder

Føreierkurs i regi av Trøndelag Dyreklinikk, mai 1995, 3 kvelder, Tema: Viktige forberedelser før hunden kommer i hus.

Genellt hundekurs i regi av Helge Rødsjø & Wenche Foldahl, Intensivt helgekurs, juni 1995. Tema: Hundens opprinnelse, oppvekst, viktigste sanser, stell/ foring, innlæring/ lederskap strening – teori/ praksis, hundespråk, aktivisering & spor.

Hundekurs innen emnet hund, i regi av Wenche Foldahl, november 1995, 2 dager.

Agilitykurs i regi av Nidaros Brukshundklubb, 1993

Lydighetskurs i regi av Nidaros Brukshundklubb,1996

Appellmerkeprøvekurs og appellmerke prøve Bronsje.

Intensivt teoretisk hundekurs i regi av Wenche Foldahl, 1996, 4 timer teori, kveld. Tema: Lederskap, språk, innlæring, innkalling og aktivisering.

Førstehjelpskurs for hund, i regi av Trøndelag Dyreklinikk og Lars Strømmen, november 1998, 2 kvelder. Tema: Førstehjelp i teori og praksis, stabilt sideleie, finne puls, pote bandasje, munn-til-nese metoden, hjerte-/lungekompresjon, insektstikk/ bitt mm.

Førstehjelpskurs i regi av Byåsen Dyreklinikk og Anne Torgersen, 1999, 1 kveld. Tema: Hvordan handle i en nødssituasjon, hvordan håndtere skadet hund, snutebånd på skadet hund, pote bandasje mm.

Valpe kurs i regi av Trøndelag Dyreklinikk

Valpekurs i regi av Byåsen Dyreklinikk

Teoretisk Valpe- og unghundkurs i regi av Foldahls hundeskole, januar 2005, 4 timer. Tema: Forstå din valp/ unghund, stell/ utstyr, oppdragelse, innlæring og aktivitet.

Helge seminar med Turid Rugaas, august 2006. Tema: Hundespråket- de dempende signalene, problemadferd hos hund, stress mm.

Sekretær/ nestleder i NPHK, Norsk pyreneerhundklubb, 2005-2007

Norsk kennelklubbs avlsrådskurs 2007,helge seminar, januar

Gjennomført og bestått Karaktertest med pyreneerhunden Junita, juni 2008.

Gjennomført Funksjonsanalyse med pyreneerhunden Junita, september 2008

Gjennomført og bestått Funksjonsanalyse på pyreneerhunden du`Razelle i mai 2014

Lydighetskurs i regi av Selbu trekk-og brukshundklubb, september/ oktober 2008

Teoretisk og praktisk Helgekurs-  «Mental trening av hund» med Tobias Gustavsson og Jessica Åberg fra «hundcampus» i Sverige, 18 -19 oktober 2008. Kurset inneholdt en del avansert teori innen emnene innlæring, motivasjon og arousel med etterfølgende diskusjoner. Flere praktiske øvelser etter innspill fra deltakere.

Teoretisk og praktisk sporkurs i regi av Trondheim Hundeskole, 15.Mars 2009

2 dagers fagkurs i ernæring- og fòringslære i regi av Dechra veterinary products AS, september/ oktober 2011

Teoretisk førstehjelpskurs i regi av Sveberg dyrehospital, 6.Mars 2012

2 dagers fagkurs i klinisk ernæring, tannbehandling og kundebehandling i regi av Fagforbundet Sør-Trøndelag. Foreleser: Geir Erik Berge, Nordberg dyreklinikk. Mars 2012

Klinikkassistent ved Sveberg Dyrehospital, fra 1.oktober (åpningsdatoen) 2012 til juni 2013.

Jobbet på dyrebutikken Elite Zoo fra august 2013- oktober 2014

Har ellers vært på møter med gjesteforelesere og tema fra bl.a Norske redningshunder, Norske politihunder, Norske Servicehunder, Førerhundskolen, Norges veterinærhøyskole, Nidaros brukshundklubb, Ettersøkshunder mm.

Føler jeg har lært enormt mye via mine egne hunder Sherry, Doffen, Junita & du`Razelle. Takk til dere for at jeg har fått æren av å eie dere og tilegne meg viktig og verdifull kunnskap om dere og alle hunder forøvrig. Da vi har vært krisehjem og alltid hatt vårt hus åpent for hunder og andre hundevenner, og ofte treffer andre hunder og hundevenner på diverse turer og tilstelninger, har vi fått en unik mulighet til å lære hundene bedre å kjenne, og oppleve flere individer på nært hold. Takk til dere alle to- og firbente med tålmodigheten deres med meg!

Har hatt «samledilla» på hundebøker siden jeg var lita, og har fortsatt tiltrekningskraft mot disse i bokhandlerne. Det er sjelden jeg går ut fra disse uten å handle en eller flere bøker om hund og hundehold. Litt gal, men det kan jeg tåle….. Får aldri nok! Har fortsatt MASSE mer å lære, både i teorien og praksisen og vil ALDRI bli utlært eller «proff i gamet». Føler jeg lærer massevis av hundene mine og andre hunder hver eneste dag.

Jeg vil ALLTID ha tiltrekningskraft mot de firbente herlige vesenene, og håper å lære massevis av nytt hver dag!!
«Man lærer så lenge man lever» bør vel være ordtaket her også!! :o)

Tiden med hunder betyr svært mye for meg, håper jeg for alltid vil være i stand til å ha disse herlige vesenene ved min side.

Anne-Liss