Bare en hund??

BARE EN HUND…………


Husker du den dagen du syntes det var på tide at ungene lærte å ha ansvar, og at du trålet avisspaltene på jakt etter en billig hundevalp?

Husker du at du kom hjem med et skjelvende, lite nøste, og at du satte henne ute i bakgården med en lenke som var altfor tung i en slik kald og hustrig natt.

Selvfølgelig husker du ikke alt dette. Når det kommer til stykket, så er hun jo bare en hund.


Husker du den lille valpen gråt fordi hun var redd og alene?

Husker du at du skrek til henne og at hun skulle tie stille, og at du til slutt føk ut og gav henne et realt spark, for at hun skulle forstå ar du mente alvor?

Selvfølgelig husker du ikke dette. Når det kommer til stykket, så er hun jo bare en hund.


Husker du alle gangene da du fant vannkoppen hennes tom, og at matskåla full av skjemt mat, og at du tenkte at det var ungenes jobb å sørge for henne?

Husker du at du så hvordan pelsen hennes ble matt og livløs, og at hun mange steder hadde bitt seg til blods i forsøket på å bli kvitt de parasittene som ingen tenkte på å hjelpe henne med å få bort?

Selvfølgelig husker du ikke dette. Når det kommer til stykket, så er hun jo bare en hund.


Husker du hennes første løpetid, og at naboens hannhund besøkte henne kveld etter kveld? Husker du at du tenkte at om du lot henne få valpene, så ville det bli en lærerik opplevelse for ungene?

Husker du at hver eneste en av disse valpene døde, fordi moren selv bare var valpen ennå?

Selvfølgelig husker du ikke dette. Når det kommer til stykket, så er hun jo bare en hund.


Husker du at det tilslutt kom noen hjem til deg og beskyldte deg for dyremishandling, og at vedkommende tok hunden fra deg, og at du var forundret. Du kunne ikke fatte hva alt oppstyret var godt for. Når det kommer til stykket, så er hun jo bare en hund.


Jeg tenkte kanskje du har interesse av å vite hvordan denne jenta har det i dag. Du skjønner, når hun endelig fant et hjem som kunne gi henne kjærlighet, oppmerksomhet og godt stell, da blomstret hun opp og ble til en vakker og trofast venn.

For disse menneskene er hun så uendelig mye, mye mer enn bare en hund.


Hun ble en terapihund, og besøker alders- og sykehjem, hvor hun skaper glede og trivsel for de syke og døende. Hun har gitt nytt håp til noen av disse menneskene. Andre har hun gitt en grunn til å leve videre. Til atter andre, har hunbrakt fred, slik at de kan dø med et smil om munnen.


For disse menneskene er hun så uendelig mye, mye mer enn bare en hund.


Forrige uke fant hun en liten gutt som hadde gått seg bort i skogen. Hun tilbrakte en lang og iskald vinternatt med å ligge over den lille gutten, slik at hun kunne holde han varm, og risikerte villig sitt eget liv for å redde hans.

For denne lille gutten og familien hans er hun så uendelig mye, mye mer enn bare en hund.


Hva er det som gjør hele forskjellen? Hvordan kunne denne skitne, utøyinfiserte skapningen som stod bundet i bakgården din plutselig komme til å bety så mye for så mange mennesker?? Fordi hun aldri mistet troen på menneskene, – og hun tenkte ikke en eneste gang: ”Når det kommer til stykket, så er han jo bare et menneske!!”


Sakset fra dyrevernsorganisasjonen ” Kjemp For Dyrene” sitt medlemsblad

Argus nummer 1, Våren 1998

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *