Dyr & omsorg

 

FRIVILLIGE ORGANISASJONER

Her finner du litt informasjon om hvordan nettopp DU kan hjelpe et dyr til et bedre liv! Enten om du velger å hjelpe et dyr ved å gi det et nytt hjem, ønsker å fjernadoptere et dyr , kunne tenkt deg og bidratt aktivt i en forening eller om du ønsker å støtte enkelte eller flere med bestemte ting eller aktiviteter.

Selv har jeg jobbet aktivt med dyreomsorg/ dyrevern og vært medlem i flere organisasjoner i flere år og derfor betyr dette arbeidet veldig mye for meg. De fleste dyrevernsorganisasjoner jobber på frivillig basis, og trenger alltid flere støttespillere som jobber for at dyrene skal få et trygt og godt liv. Dessverre sliter mange slike organisasjoner med å få tak i nok frivillige mennesker og penger for å drifte organisasjonen videre. Enten du er hundemenneske, kattemenneske, er allergisk eller kun ønsker å gi gaver, utstyr eller et engangsbeløp, alle monner drar, og det er svært viktig å hjelpe der man selv har lyst, anledning, interesse og mulighet… Alle monner drar..

Dette er en meget givende og svært så interessant hobby, men dessverre så møter man utrolig mye tøft, og får mange søvnløse netter. Hver sommer og før ferier, hører man om dyr som blir dumpet, plassert i esker og poser, kastet ut av biler, vanskjøttet, utsatt for enorme pininger av  alle mulige slag og dyr som blir etterlatt til seg selv. Oppdrettere som driver rovdrift av hund, og katter, folk som ikke behandler dyra bra, og som bryter dyrevelferdsloven på mange punkter.

Mange klarer rett å slett ikke å gå fra en gatehund når man er på ferie i utlandet, og setter himmel og jord i bevegelse for å kunne hjelpe, mens de fleste går videre, dessverre. Hva skulle vi gjort uten folk som hjalp disse stakkarene videre til et trygt liv, slik alle fortjener?? Både her i Norge og i verden forøvrig. Det finnes nok av arbeid til oss alle, og til alle verdens organisasjoner, dessverre.


TUSEN TAKK TIL ALLE FRIVILLIGE SJELER DER UTE, FOR ALT DERE GJØR FOR DYRENE.

Jeg har sendt en e-post til mange aktuelle, for å få tak i litt informasjon om forskjellige organisasjoner og foreninger som jeg ønsket å presentere på denne siden. Planen er at hver enkelt organisasjon skal få en undermeny, og litt plass til å fortelle litt om hva de jobber med og står for, litt om hva «mannen i gata» kan bidra med, være seg krisehjem, tepper, mat, fjernadoptering, engangsbeløp, kattemat, grasrotandel etc.. Det finnes mange mulige måter å bidra på. Kriteriet er at det skal være noen som jobber FOR og MED dyrenes ve og vel, ikke ren omplassering til eget formål.

Å styrke dyrevelferden i Norge er et sentralt formål i den nye dyrevelferdsloven, som tredde i kraft 1. januar 2010. En av de nye punktene er at det innføres en allmenn plikt til å varsle Mattilsynet eller politiet om dyremishandling og andre alvorlige tilstander, samt at lovens formål omfatter også respekt for dyr.


Her finner du DYREVELFERDSLOVEN: http://www.lovdata.no/all/nl-20090619-097.html

Har du mistanke om dyr som ikke har det bra, som blir mishandlet eller vanskjøttet, har du opplysninger om et akutt sykt dyr som lider, et eierløst dyr, påkjørt dyr eller løshund? Har du tips om en dyrevernsak? Ta kontakt med Mattilsynet via denne linken: http://www.mattilsynet.no/varsle

Tenk ut i fra at INGEN ANDRE gjør noe med saken, og ta heller kontakt EN GANG FOR MYE, enn EN GANG FOR LITE!!


Denne logoen tilhørte den ene dyrevernsorganisasjonen som jeg jobbet med tidligere-
KJEMP FOR DYRENE. Jeg synes den illustrerer godt at dyrene selv ikke kan snakke, og at vi tobente derfor må være dyrenes stemme, og bidra til at de herlige dyrevennene våre får et godt og verdig dyreliv, uansett type dyr!

Jeg vil legge til, at de organisasjonene som etterhvert blir presentert her, ikke nødvendigvis har samme syn på alle saker, og at flere kan jobbe på forskjellige måter og bruke forskjellige virkemidler. At vi presenterer disse organisasjonene her, betyr ikke at vi alle støtter alt de gjør eller måtene de jobber på. Men alle har til felles at de ønsker at alle dyr skal få et godt og verdig dyreliv, uansett alder og rase..

HÅPET OG LITT AV MÅLET, ER AT DENNE SIDEN KAN BRUKES SOM ET SLAGS OPPSLAGSVERK FOR Å HJELPE DYR SOM TRENGER HJELP.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *