Ordbok for hunder.

Bad
Dette er en prosess der mennesketbløter ned golv, vegger og seg selv. Du kan hjelpe dem med dette ved å riste deg selv krafig og ofte.

Døvhet
Dette er en akutt sykdom hos hunder hvis eiere plutselig vil ha dem inn i hus. En vanlig hendelse i så måte er å stirre meningsløst på personen for så å springe avgårde i motsatt retning.

Hundeseng
En hvilken som helst hvit overflate duger fint. Eksempelvis de hvite sengklærne i gjesterommet eller den nyopptrukne hvite stoff-sofaen.

Lenke
En liten kjetting, eller reim av lær, som festes i ditt halsbånd, og som gjør det mulig for deg å styre eieren din akkurat dit du vil.

Papirkurv
Dette er en hundeleke fylt med papir, konvolutter og gammelt godteripapir som du fritt kan distribuere over hele huset inntil din eier kommer hjem.

Sniffe
En sosial hendelse som du utfører når du møter på andre hunder. Plasser snuten så nær opp i den andre hundens bakdel som overhodet mulig, og snus inn duftene vel og lenge. Gjør dette flere ganger inntil eier får deg til å slutte.

Sofa
En sofa er for hunder det serviettene er for mennesket.

Sykler

Morsjonsmaskiner med to hjul, oppfunnet for at vi hunder skal kunne kontrollere vår evne til å skremme. For maksimal effekt, gjem deg bak en busk og vent til du ser en syklist komme mot deg. Spring frem og gjø høylydt, spring gjerne noen meter bortover sammen med syklisten. Etter noen ganske få meter bruker syklisten å miste kontrollen og skjære ut i nærmeste busk. Innta på nytt din opprinnelige posisjon og vent på neste syklist.

Søppelbøtte

En beholder som naboen setter ut en gang i uken for å teste deg. Du må stå på bakbeina og forsøke å få av lokket ved hjelp av snuten. Om du lykkes, belønnes du gjerne med et gammelt kjøttbein eller mugne brødbiter som du kan grave ned ved rosehekken.

Torden
Dette er et sikkert tegn på at verden er i ferd med å gå under. Mennesket beholder underlig nok roen i tordenvær, så det er av største betydning av du varsler dem om den forestående katastrofen ved å skjelve, rulle med øynene og fremføre redde klynk.

Sakset fra «Argus» Nr.2 2001, medlemsblad for Kjemp For Dyrene.