Hunden

samojedHunden er en fantastisk herlig følgesvenn, som betyr svært mye for veldig mange mennesker. For oss har hunden vært en del av familien fra dag èn, og tiden uten hund i huset, føles som en uendelig evighet. Det å ha en herlig firbent ved sin side, er en fantastisk herlig følelse, som vi ikke ville vært foruten.

Det å eie en hund, eller hvilket som helst dyr, krever at man har en viss kunnskap om det dyret man har anskaffet seg, og er villig til å tilegne seg mer informasjon under dyreholdet. Her på denne siden vil det komme litt forskjellig stoff som har med hund å gjøre.hund3

Vi har selv daglige erfaringer om at hunder er terapi for oss mennesker. Stadig er dyreassistert terapi et tema og flere ekvipasjer blir utdannet for å drive med dyreassistert terapi på sykehjem, hos mennesker med psykiske lidelser, hos barn og ungdom i skole og barnehager, og ellers der det måtte være behov for det. Dessverre er det ikke alle som er helt enige i denne behandlingen, men håpet er at det skal bli en helt ordinær behandlingsmetode i fremtiden. Vi krysser fingre og tær for det. Vi vil fortelle om vår erfaring med dyr som terapi på denne siden. også, så bare følg med videre.

Her vil vi også fortelle hvordan og hvorfor vi endte opp med den hunderasen vi i dag er lykkelige eiere av, pyreneerhunden. Den hvite, vakre «isbjørnen» vår. <3<3

Pyreneerhunden, er som mange andre hunderaser en meget gammel rase. Hilde Stenstad, som har drevet med pyreneerhunder i mange år, har sammenfattet en utrolig flott historie og generell informasjon om denne rasen. Å skrive en så flott og utfyllende presentasjon om rasen, var utrolig vanskelig når man først har sett og lest denne. Jeg har fått Stenstads godkjenning på å bruke denne på min hjemmeside, noe jeg setter utrolig stor pris på. Tusen takk igjen.

liten hundkikkisHer hvor jeg bor, er vi mange hundeeiere som har stor lidenskap for de firbente. I disse facebooktider fikk jeg en idè om å starte en facebookgruppe for hundeeiere i kommunen. Dette ble en stor suksess, og gruppa får stadig nye medlemmer. Les mer om dette under «Med HUND i Malvik».

Vi håper at denne hundemenyen vil fenge noens interesse. Nye temaer og emner vil nok dukke opp etterhvert.