Fotohobby

Foto har vært min store lidenskap stort sett hele livet. Jeg var ikke gamle skrotten når jeg knabbet min bestefars kamera og knipset i vei, og bildene ble faktisk ganske gode også ;o) Siden har denne hobbyen blitt bare større og større- praktisk talt!

Alle bilder er behørig innsatt i album og rammer. Alt satt i sitt system. Det er ikke et fåtall det er snakk om kan man si, og jeg må nok innrømme at antall bilder er skrekkelig stort. Sikkert helt utenkelig for «normale» mennesker ;O)  Vel, ikke alltid gøy å være «normal» . Nå i disse digitale tider,  blir ikke alt blir fremkalt- heldigvis.

I 2004 hadde mannen i huset bestemt seg for at han skulle ha et digitalt kamera. Det hadde vært på markedet en stund, og han var temmelig interessert i å få testet mulighetene et slikt kamera ga. Jeg derimot, var som alltid temmelig sta! Jeg skulle så slettes ikke ha et slikt kamera, jeg var så utrolig fornøyd med vårt Canon speilreflekskamera, som da var «oppgradert» med noen ekstra objektiver og filter! Jeg hadde hørt skrekkeksempler på datakræsj og x-antall tapte bilder… Et hendig lite Canon Ixsus kamera le kjøpt, og mannen lekte seg……. Jeg holdte meg hard.. Skulle ikke ha digitalt…. Skulle ikke!! Vel…. Jeg prøvde det litt under «press» og ville vel ikke med det samme innrømme at det var gøy.

Jeg «knabbet» kameraet når han ikke visste det, og lekte meg, til tider ganske mye. Så mye at jeg faktisk fylte et minnekort på altfor kort tid. Dette ble raskt avslørt, da jeg da ikke hadde lært meg å lagre bildene på pc’en selv. Bare noen måneder, eller skal jeg si uker måtte jeg innrømme at det var et godt kjøp. Noen måneder etter dette, fikk vi låne et digitalt speilreflekskamera, et Canon ett eller annet. Jeg ble hekta, og det med storm. Det tok ikke lange stunden før vi hadde kjøpt oss et vi også, og jeg innrømmer nå gledelig at jeg slettes ikke angrer et sekund. Hvor mange eksponeringer det har blitt med tiden, tør jeg ikke fortelle i frykt for å bli «stemplet» som et eller annet ;O)

I dag er vi  lykkelige eiere av tre digitale speilreflekskameraer, Canon 350D, Canon 450D og Canon 7D, samt flere forskjellige objektiver. Dette gjør hobbyen desidert MYE rimeligere enn tidligere, samt at vi nå har et mye større brukspotensiale enn før. I tillegg har vi investert i diverse utstyr som gjør fotohobbyen enda mer spennende og givende. Du kan se hva vi har av fotoutstyr på en egen side.   Jeg kan med hånden på hjertet si at vi fremkaller bilder, og at alle bilder befinner seg på eksterne harddisker itilfelle et fryktet pc-kræsj skjer.

Jeg har hatt tre foto-utstillinger med påfølgende bildesalg.  Et uvisst antall bilder har blitt publisert  i aviser, ukeblader, medlemsblader, i nyhetsartikler på nettet, hundemagasiner, samt på TV. Denne hobbyen har, som hunder, tatt litt av- MEN GØY ER DET iallefall!

Driver litt smått med bildesalg også, og har solgt flere bilder via nettsiden min, både av natur, lokale bilder, hunder og mennesker.

Jeg har hatt flere oppdrag i forbindelse med intervjuer, reportasjer, dyrefotografering, konfirmasjoner, fødselsdager, barnedåper, og bryllup, samt portretter. Jeg er fortsatt en ihuga amatør, som gjør mange feil- og som jeg forhåpentligvis lærer på etterhvert. Man blir aldri ferdig utlært i denne hobbyen, heldigvis :O) Det er akkurat det som gjør det hele så gøy og spennende.

Ta gjerne kontakt om du finner et eller flere bilder her i galleriene som du kunne tenkt deg å kjøpe, evnt ang spørsmål om portrettfotografering.